ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Rólunk

A Gräper cégcsoport már több mint 100 éve piacvezető, és sikeresen terjeszkedik a piacon. Szak – és működési területe a következő : illetékes beton transzformátor állomásgyártó – elektromos berendezéssel, kisfeszültségű elosztó berendezés gyártó, továbbá légszigetelt középfeszültségű elosztó berendezés gyártó, és úgyszintén mint mészkő – homok tégla termékek gyártója.

Gräper kivitelezések

Rendkívül kifinomult technológiával rendelkező projektek megvalósításának alapja jelentős számban a Gräper vállalat fejlesztésén és a gyártásán alapszik, nem csak Németországban, de a vállalat bélyegét rengeteg beépítés is hordozza Nyugat-Európában, különösen Spanyolországban és Hollandiában, de úgyszintén Kínában, Afrikában, Dél-Amerikában, .... A vállalat jelenlegi törekvése, hogy határait Közép-és Kelet-Európa piacára is kitolja. E cél érdekében 2007 óta Szlovákiában működik az úgynevezett Gräper Europe értékesítési vállalat, melynek székhelye Zsolna (Žilina). A Gräper Europe vállalat 100 % leányvállalata a Gräper nevű német anyavállalatnak, melynek székhelye Észak-Németországban – Ahlhorn - ban található. Az új vállalat létrehozása meghozta gyümölcsét. A Gräper vállalat elektromos állomásai főleg Szlovákiában, Magyarországon, de Csehországban úgyszintén beépítésre kerültek. De az első állomások már Oroszországban és Grúziában úgyszintén beépítésre kerültek.

Ügyfeleink

A Gräper márkájú termékek nemcsak az iparágban érvényesültek, vagy a lakásépítés területén, de úgyszintén a kiemelkedő kereskedelmi vállalatoknál is – a szlovák, magyar és a cseh piacon is. Erről tanúskodnak az első kivitelezett projektek – a legkiemelkedőbb ügyfelek részére az energia területén. A transzformátor állomások és elosztók legfőbb előnye a változékonyságuk és a tömörségük. Az állomások formájukkal és méreteikkel egyaránt rugalmasan illeszthetőek az ügyfél igényei szerint.

Magas fokú biztonság

" A legújabb technológia lehetővé teszi számunkra a legnagyobb fokú biztonság betartását“ mondja Ing. Gerát – a Gräper Europe cég vezérigazgatója és hozzáteszi : „Az összes transzformátorállomás és szintén az elosztó berendezések is szigorú ellenőrzésen esnek át. Olyan módon történik a gyártásuk és ellenőrzésük, hogy nemcsak a biztonságos és megbízható energiaellátást biztosítják, hanem az emberek és a környezet biztonságát is. Az összes készülék megfelel a szigorú uniós biztonsági követelményeknek, (pl. ívelt rövidzárlat ellenálló képesség), mindezek ellenőrzése független laboratóriumokban történik.“

Komplett szállítás

A Gräper transzformátor- és kapcsolóállomásokat közvetlenül a gyárban nagyüzemi körülmények közt szereljük és látjuk el elektromos berendezésekkel, ezzel jelentősen megrövidítve az üzembe helyezés idejét, növelve a minőséget és az üzemeltetés biztonságát. Az állomások kötelező vizsgálata a nemzetközi elektrotechnikai IEC szabványok és eljárások alapján történik az ISO 9001 minőségi szabványoknak megfelelően, amivel szinte kizárjuk a leszállított állomás minden hibalehetőségét. Így reálisan lehetővé válik a Gräper transzformátor- és kapcsoló állomás egy órán belüli bekötése és üzembe helyezése.

Könnyűbeton

A szállított állomások biztonsági és minőségi tulajdonságait a víz- és olaj-álló, speciális, könnyű, LB25 szilárdságú, zárt szerkezetű beton adja. Ebből a könnyűbetonból készül az állomás minden szerkezeti eleme, a tető, az oldal- és válaszfalak, a padlózat és a kábeltér. A könnyűbeton, mint építőelem ugyanolyan névleges szilárdsággal bír, mint a közönséges beton, de a gyártáskor használt keramzitnak köszönhetően szárazon kisebb a sűrűsége és ezáltal az egész szerkezet mintegy 24 százalékkal könnyebb. Ezen kívül a betonnak kitűnő, a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő hőszigetelési tulajdonsága van. Természetes az olajállóság és vízhatlanság is. 

Mosott kavics felületű beton 

A Gräper cég által gyártott beton további kedvező tulajdonsága az opcióként választható mosott kavics felület. Az így elkészített betonfelület különösen ellenáll a szennyeződésnek, rongálásnak és az időjárás hatásainak. Az ilyen külső felületű Gräper transzformátorállomások a vakolt vagy festékkel bevont állomásokkal szemben a megrendelőnek lényeges karbantartási költségeket takarítanak meg. 

Variabilitás

A vevő a Gräper cég széles kínálatából választhat. Több típus sokféle építészeti megoldással (pl. nyerges tető), gazdag színválasztékban és kívánság szerinti külső felülettel (pl. mosott kavics, dörzsölt vakolat, kő-, klinkertégla-, vagy fa-berakásos felület, ...) áll rendelkezésre. 

A tervezők, beruházók és építési kivitelezők támogatása érdekében elektronikus formában közreadott termékkatalógus igényelhető műszaki leírással, típusbekötések rajzdokumentációjával és a transzformátorállomás technológiai elemeinek elrendezésével. Műszaki segítséget nyújtunk az atipikus transzformátorállomások tervdokumentációjának elkészítésénél is.

Pontosság. Inováció. Minőség. 

Csak a tökéletes dolgokkal vagyunk elégedettek.